Zorgtoeslag niet ontvangen? Geen paniek! Lees snel verder!

zorgtoeslag niet ontvangenZorgtoeslag niet ontvangen? Geen paniek. In dit artikel lees je precies hoe het kan komen dat je jou zorgtoeslag niet ontvangen hebt en wat je moet doen als je nog geen zorgtoeslag ontvangen hebt.

Het is natuurlijk heel vervelend als je zit te wachten op je zorgtoeslag omdat het een behoorlijk dure maand is geweest. Dan is de dag eindelijk daar dat je weer wat extra’s op je rekening hebt staan, en dan blijk je helemaal je zorgtoeslag niet ontvangen te hebben. Wat nu?

In dit artikel vind je een handig stappenplan die je af kunt gaan als je geen zorgtoeslag ontvangen hebt.

Wanneer staat de zorgtoeslag op je rekening?

In 3 simpele stappen toeslagen aanvragen? Klik hier!
In het artikel Wanneer worden de toeslagen uitbetaald vind je een duidelijk overzicht met de datums wanneer de toeslagen uitbetaald worden.

In het kort komt het er op neer dat de belastingdienst altijd de 20ste van de maand de toeslagen voor de volgende maand uitbetaald. De belastingdienst heeft de afspraak met de banken dat deze er ook voor zorgen dat het diezelfde dag nog op je rekening staat. Hoe laat dit is ligt aan je bank maar in ieder geval voor 24.00 uur.

Hoe kan het dat ik mijn zorgtoeslag niet ontvangen hebt?

Er zijn een aantal redenen waardoor je jou zorgtoeslag niet ontvangen hebt.

Denk aan:

  • De 20ste van de maand valt in het weekend. Dit betekent dat de toeslag de eerst volgende werkdag uitbetaald wordt.
  • Er is een storing bij de belastingdienst. Om dit te controleren kun je het twitter account van de belastingdienst volgen twitter.com/belastingdienst of op de site www.overheid.nl kijken. Ook op websites zoals http://allestoringen.nl worden dit soort storingen gemeld.
  • Er is een storing bij de bank. Wil je weten of er een storing is bij jou bank? Kijk dan of er wat gemeld wordt op de website van jou bank, of op de website http://allestoringen.nl.
  • Je hebt (nog) geen recht op zorgtoeslag. Lees snel verder om dit te controleren.
  • Jou gegevens die bij de belastingdienst bekend zijn kloppen niet. Er is bijvoorbeeld een verkeerd rekeningnummer doorgegeven. Lees verder om dit te controleren.
  • Je hebt pas net je zorgtoeslag aangevraagd en is misschien nog niet verwerkt.

Mocht je de zorgtoeslag niet ontvangen hebben vanwege de eerste drie punten? Geen zorgen, dan krijg je jou zorgtoeslag zo snel mogelijk uitbetaald.

Om te controleren waarom je jou zorgtoeslag niet ontvangen hebt kun je het volgende stappenplan nalopen:

Het stappenplan:

  1. Ga naar de website https://mijn.toeslagen.nl en log hier in met jou DigiD gegevens.
  2. Controleer of je wel recht hebt op zorgtoeslag. Zodra je ingelogd bent zie je een overzicht van al jou toeslagen. Onder het kopje zorgtoeslag zou een jaarbedrag moeten staan. Zo niet, heb je geen recht op zorgtoeslag.
  3. Stond bij het tabblad zorgtoeslag een jaarbedrag? Controleer dan vervolgens het maand bedrag. Ga hiervoor naar het tabblad uitbetaald. Daar zie je het maandbedrag waar je recht op hebt.
  4. Controleer je gegevens. Het kan zijn dat er een fout in de gegevens zit die bekend zijn bij de belastingdienst. Om dit te controleren ga je naar jou gegevens en controleer hier zorgvuldig of er geen fouten in zitten.

Heb je pas zorgtoeslag aangevraagd?

Dan kan het zijn dat de belastingdienst nog bezig is met het verwerken van jou aanvraag.

Na het aanvragen van zorgtoeslag stuurt de belastingdienst jou een goedkeuring en dan zou je de 20ste van de volgende maand je eerste zorgtoeslag moeten ontvangen.

Heb je al het bovenstaande gecontroleerd en heb nog steeds geen antwoord gekregen waarom je geen zorgtoeslag ontvangen hebt?

Dan kun je het beste even bellen met de BelastingTelefoon.

Let op dat je enkel en alleen nummer belt die op de website van de belastingdienst staan!!

Krijg je geen zorgtoeslag maar heb je hier wel recht op?

In 3 simpele stappen toeslagen aanvragen? Klik hier!